Tatoverings fjernelse

Om tatoveringsfjernelse

Hos Frederiksberg laserklinik tilbyder vi fjernelse af tatoveringer med en af de mest avancerede lasermaskiner på markedet i dag. Udført af erfaren, certificerede lasersygeplejerske. Fjernelse af tatoveringer med laser er en sikker og effektiv måde, at blive fri for trætte og uønskede tatoveringer. En tatovering er ofte et personligt udtryk for overbevisninger, tro, nære relationer o.a., som kan ændre sig over tid. Det kan være meget generende at have et udtryk på sin krop, som ikke længere harmonerer med nutiden. Lutronic Spectra XT laser er specielt designet til at fjerne tatoveringer og er derfor en af de mest effektive lasere på markedet i dag. Maskinen vi bruger, er en Q-Switched nd: Yag-laser, med 4 forskellige bølgelængder 1064nm/532nm/585nm/650nm. Laserenergien sprænger blækpartiklerne til små fragmenter, som kroppens makrofager optager og udskiller med andre affaldsstoffer via lymfesystemet. Behandlingen tager mellem 5 og 30 minutter alt efter størrelse og blæk-tæthed/mængde. Forskellige farver sprænger ved forskellig bølgelængde. Store tætte tatoveringer kræver flere behandlinger end små. Immunsystemet kan kun fjerne en vis mængde blæk pr. behandling. F.eks. kan en full sleeve kræve op til måske 20 behandlinger, hvor en lille sort tatovering kan fjernes på 2-3 behandlinger Vores maskine en af de mest avancerede lasere på markedet. Den arbejder hurtigt og effektivt og giver derfor et garanteret resultat hurtigere og mere effektivt end de fleste maskiner, der findes i dag. Dog skal det nævnes at ikke alle farver kan fjernes lige nemt. Nogle lyse farver kræver flere behandlinger end resten af tatoveringen lavet med f.eks. sort blæk. Det samme gælder for meget dybe tatoveringer. Antallet af behandlinger er afhængigt af flere faktorer: *Hvor på kroppen sidder tatoveringen *Hvor dybt den ligger i huden *Hvilke farver der er brugt *Hvilken hudtone det drejer sig om De fleste tatoveringer kan fjernes på mellem 4 og 12 behandlinger. Der skal gå 6-8 uger mellem hver behandling. Permanent makeup dog 2-3 behandlinger

Værd at vide inden første behandling

Du kan mærke det, når du får fjernet en tatovering! Mere smertefuldt end da du fik lavet den. Smerteopfattelse er individuel. Nogle mærker kun lidt smerte, mens andre mærker smerten mere intens.

Mange beskriver smerten som at blive ”skudt” på huden med en elastik.

Derfor vil en del have glæde af at få lokalbedøvet huden med en creme inden behandlingen. Cremen købes på apoteket og påsmøres huden 1-1 ½ time inden behandlingen og dækkes med f.eks. madfilm. Det er også muligt at få det gjort hos os. Så skal du komme 1½ time tidligere, og derfor IKKE vælge den første tid på dagen. Cremen vi anbefaler er enten Emla eller Tapin eller en anden i den kategori. Du skal bruge solblokker (faktor 50+) 2 uger op til behandlingen, hvis du opholder dig i solen, samt undgå selvbruner 2 uger inden. I hele behandlingsforløbet skal du bruge solblokker, når du opholder dig i solen. Dagen før behandlingen fjernes hår på stedet, som skal behandles (hvis det er behåret). På behandlingsdagen rengøres området med vand og mild sæbe. Området må ikke smøres med creme eller makeup.

Hvad kan du forvente efter behandlingen

Det laser-behandlede område kan føles som en let solskoldning. Det kan være rødt, hævet og ømt. Lige efter behandlingen vil du få påsmurt en kølende Aloe Vera gel og et stykke gaze, hvis området er dækket af tøj. Det kan fjernes , når du kommer hjem.

 

Det anbefales at pleje området med en gel eller vaselinebaseret lotion, fra 2. dagen til minimum 14 dage efter. Gerne længere, 

Mellem behandlingerne skal området smøres med solblokker, hvis du opholder dig i solen. Efter behandlingen og de næste par dage skal du undgå sport og andre fysiske aktiviteter, som øger svedproduktionen samt varme bade, karbad, svømmehal og sauna.

 

Du får tilbudt at side med en ispose i 5 minutter efter behandlingen, for at kølne området. Eller du kan selv lægge is på når du kommer hjem. Max. 5 minutter. Dette kan gentages et par gange samme dag, hvis nødvendigt. 

Resultatet af behandlingen ses gradvist over en to-ugers periode. Det er helt almindeligt at området ændrer farve i en periode. Der kan komme små sår og i enkelte tilfælde blærer.

 

DET ER STRENGT FORBUDT at pille i det behandlede område, da dette kan medføre betændelse og ar-dannelse. Eventuelle sår og blærer heler sig selv.

 

Hvis du er i tvivl, om området reagerer uhensigtsmæssigt, er du velkommen til at kontakte klinikken.