top of page

Pigmentforandringer

 

Pigment Forandringer.PNG
  • Leverpletter

  • Brune pletter

  • Plamager

  • Fregner

Pigmentforandringer som leverpletter, brune pletter og alderspletter er et kendt problem hos både kvinder og mænd. Det ses ofte i ansigtet på kinder, pande, næse, hage og overlæbe, men også på hænder og andre steder på kroppen. Forandringerne skyldes en øget pigmentering, som ofte er følger af for meget sol​.

Pigmentproducerende celler, Melanocytter, findes i overhudens (epidermis) underste lag. Melanocytter producerer melanin for at beskytte os mod solens skadelige stråler. Ultraviolet lys kan stimulerer melanocytterne til at overproducerer melanin, hvorved der opstår pigmentpletter og plamager. Årsagen til denne overproduktion kendes ikke. 

Pigmentforandringer (alderspletter/leverpletter) viser sig som brune pletter og plamager på huden i ansigtet og kan for nogle betyde psykologisk stress og negativ påvirkning af livskvaliteten. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er farligt, og at det ikke er associeret med nogen form for sygdom. 

Behandling af Pigmentforandringer ​

Behandling med laser til pigmentforandringer er specifikt målrettet brune pletter og andre hudpigmenter. Laserlyset sprænger melaninen - pigmenterne - i mindre fragmenter, som kroppens eget affaldssytem fjerner - makrofager "samler" fragmenterne op og fører dem ud i lymfesystemet. Det betyder, at påvirkningen kun skader pigmentet, men ikke det omkringliggende væv. Efter behandlingen dannes der små sår i huden, som heler i løbet af 7-14 dage.  Behandlingen kan gentages efter 4-6 uger. Man skal regne med 2-3 behandlinger for et optimalt resultat.

For at opnå det bedste resultat anbefales det at undgå sol 2-3 uger før behandlingen og at bruge solcreme med faktor +50 i den tid, behandlingen står på.

Se priser her

bottom of page