top of page

Melasma

Behandling mod melasma:​

Den mest effektive måde at behandle melasma på, er med laser. Laser toning fjerner eller lysener melasma, idet melaninen, i det angrebne område ødelægges af laserenergien. Den kliniske fordel, har over de seneste år, vist sig at være effektiv ved alle hudtoner. ​

Melasma er et kendt problem hos mange kvinder. Det ses ofte i ansigtet på kinder, pande, næse, hage og overlæbe, men også på hænder og andre steder på kroppen. Forandringerne skyldes en øget pigmentering som ofte er følger af for meget sol, hormonelle forandringer under graviditet samt brug af p-piller.

Pigmentproducerende celler, Melanocytter, findes i overhudens (epidermis) underste lag. Melanocytter producerer melanin for at beskytte os mod solens skadelige stråler. Ultraviolet lys og hormonforandringer kan stimulerer melanocytterne til at overproducerer melanin, hvorved der opstår pigmentpletter og plamager. Årsagen til denne overproduktion kendes ikke. 

I forbindelse med graviditet og brug af p-piller kan forandringerne - Melasma - forsvinde, når en person har født eller ophørt med brug af p-piller. 

 

Melasma viser sig som brune pletter og plamager på huden i ansigtet og kan for nogle betyde psykologisk stress og negativ påvirkning af livskvaliteten. Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke er farligt og ikke er associeret med nogen form for sygdom.

bottom of page